24-07-08

Traktaties...

Af en toe een traktatie is geen probleem.

 

decoration

 

Met een beetje planning verloopt alles perfect. Tracht het bij sandwiches, pizza,popcorn, chips...te houden.

Een stuk verjaardagstaart mag ook! Indien er geen suikervrije of light drank is, drink dan liefst water,vruchtendrank of fruitsap, of breng je eigen suikervrije drank mee!

Bij verjaardagsfeestjes hoort zoetigheid,jammer maar helaas ook voor niet-diabeten niet echt gezond te noemen!In tegenstelling tot wat we vroeger dachten, is bij diabetes mellitus het gebruik van suiker toegestaan.Toch blijft het voor iedereen gezond om matig te zijn met suiker. Het helpt mee om een normaal lichaamsgewicht te behouden of te bereiken.Buitensporig zijn met suiker zal ook een ernstige invloed hebben op de bloedsuiker!Info en tips ivm zoete tssdoortjes kan je vinden op ons voedingsblog.

Er zijn alternatieven ,...


  • rijstwafels, popcorn, zoute stokjes, toastje met magere smeerkaas of vis
  • rauwkost, bijvoorbeeld: bloemkoolroosjes, kerstomaatjes, komkommer, radijs, bleekselderij en wortel
  • noten zoals walnoten, hazelnoten en amandelen. Noten zijn rijk aan vet, maar wel van de goede soort
  • fruitsaté

Geef je zelf een feestje?Probeer deze eens!

Kaaspoppetjes
Nodig:
- een groter vierkantje kaas
- per poppetje 5 cocktailprikkers
- 2 kerstomaatjes
- de top van een dikker augurk
- twee kleinere vierkantjes kaas

Werkwijze:
Steek aan weerskanten van het grote blokje kaas een cocktailprikker met een kerstomaatje. Dat zijn de armen. Steek aan de bovenkant een halve cocktailprikker met het stukje augurk. Dat is het hoofd. Steek aan de onderkant van het grote blokje kaas twee cocktailprikkers met de kleinere blokjes kaas. Dat zijn de voeten.


 

KAASMUIZEN

Nodig:
- Kaasblokjes (eventueel kant en klaar gesneden en verpakt)
- Rozijnen
- Pepsels (zoutstengels)
- Chips

Werkwijze:
Leg het kaasblokje als ruitvorm voor je op het werkblad. Duw in de achterste punt een pepsel (staart) en in beide zijden voor de voorste punt een halve rozijn (ogen). Achter ieder oog maak je met een aardappelschilmesje een inkeping. Hierin stop je een chip als oor. In het begin zullen de pepsels en chips soms breken, je moet er even handigheid in krijgen. Zorg er daarom voor dat de kaas niet te koud en dus te hard is.
Voor het maken van 25 muizen ben je ongeveer een half uur kwijt.

Bewaren:
Maak de muizen zo kort mogelijk van te voren. Zet ze op een schaal en bedek ze met folie. Houd er rekening mee dat één muis als veel plaats inneemt op het blad. Het beste kunnen ze tot kort voor het gebruik in de koelkast gezet worden, omdat de chips en pepsels snel zacht worden.

00:01 Gepost door Babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.