08-08-08

pesten


decoration


Als u merkt dat uw kind het mikpunt van pesterijen is, probeer dan rustig zoveel mogelijk informatie los te krijgen. Wees een steun voor het kind en maak duidelijk dat u niets zult doen of besluiten zonder er eerst met uw kind over te praten. Zo krijgt het kind een beetje meer grip op de situatie. Oudere kinderen moeten meer inspraak krijgen over de aanpak van het probleem.

Kinderen lopen gauw psychische schade op en hebben nog niet genoeg levenservaring om problemen als gepest worden zelf aan te kunnen. Liefde en steun van de ouders zijn van wezenlijk belang, want uw kind moet zich geborgen voelen.

Vertel de leerkrachten op school wat er aan de hand is. Probeer een afspraak te maken met de directeur of de mentor van uw kind om te praten over het beleid van de school ten aanzien van pesten. Spreek met andere ouders, want die kennen misschien vergelijkbare gevallen. Leg uw kind uit dat het pesten niet erger zal worden als u er met een bevoegd iemand over praat en dat het ook geen teken van zwakte is. Om hulp vragen is de beste manier om een eind te maken aan de pesterijen.

Vraag het kind de namen op te schrijven van volwassenen die hij vertrouwt en aan wie hij bereid is hulp te vragen als dat nodig is. Maak een lijst van die namen, met telefoonnummers, die het kind kan gebruiken als hij met iemand wil praten. Zeg vooral duidelijk tegen uw kind dat het pesten niet zijn schuld is.

Probeer het zelfvertrouwen van het kind te vergroten. Als hij een hobby heeft of een speciale interesse, toon er dan belangstelling voor. Door nieuwe activiteiten en hobby's kan uw kind in aanraking komen met andere mensen en zo de kans krijgen nieuwe vrienden te maken met dezelfde belangstellingen.

bron:medicinfo.nl

01:01 Gepost door Babs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |